Важно

Целта на тази страница е да ви предпази от евентуални проблеми при закупуването и носенето на вашите дрехи. Предлагаме ви няколко съвета, чрез които да ви насочим към правилен избор при покупка и отстраняване на неизбежните петна.
Важно
Едно от най-важните неща при закупуване на дрехите
е да проверявате етикетите с указатените знаци за третиране.
Има дрехи, чиито указателни знаци забраняват химическото чистене и пране и те на практика стават негодни за носене след определено време.
Ако дрехата има ценни за вас копчета, брожки, подплънки и други накити, уведомете служителя в химическото чистене
или ги отстранете предварително.
В случай, че получите петно на дрехите си, не се опитвайте да го премахнете сами, защото може или да повредите дрехата, или петното да стане невъзможно за отстраняване. Знайте, че прахът за пране фиксира петното и след това то се премахва много по-трудно.
Ако дрехата е скъсана – уведомете служителя, защото материята може да се повреди.
Ако дрехата е с неясен произход, или е некачествена, то тогава не може да се разчита на знаците за почистване на 100%.
Трябва да знаете, че има и неверни етикети.
Пазете велурените дрехи от вода. Например, ако ви навали дъжд е възможно да останат тъмни петна по кожата, които не могат да бъдат отстранени.
Обезцветени дрехи не се почистват.
Не почиствайте: сако, шлифер, палто, кожух, вратовръзки и дрехи от GORE-TEX в домашни условя, защото може да ги повредите.
Изкуствени кожи не се почистват. Повреждат се и не стават за носене. Само влажна кърпа в домашни условия е решение.
Това са само част от съветите, които бихме ви дали, за да избегнете трайното похабяване на вашите дрехи. Ако имате въпроси винаги може да разчитате на компетентното ни мнение.